door

Waarom kiezen voor thanatopraxie door MBalm?

Martin en Sonja Beek MBalm thanatopraxie balsemen overledene
“Sinds 2010 is balseming van de overledene  / thanatopraxie niet meer alleen voor het koningshuis weggelegd. De zogenoemde “lichte balseming” wordt in Nederland door een bescheiden aantal experts uitgevoerd en is een modern alternatief voor het opbaren op een koelplaat. Sonja en Martin Beek van MBalm Thanatopraxie is een echtpaar dat zich op dit gebied in Nederland door hun toewijding en expertise een bijzonder plaatsje heeft verworven.

(AD / de Persgroep)


Wij geloven dat we écht het verschil maken.
Dat bevestigen ook onze tevreden klanten!

LET OP: U bekijkt een gedateerde pagina. Vanaf 1 juni 2018 werken wij exclusief voor Rouwservice Nederland – tel. 040 – 29 39 770

Dus, waarom MBalm Thanatopraxie?

 •  Man/vrouw duo met eigen specialisaties
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 •  Meer dan duizend behandelingen gedaan
 • Behandeling kunnen thuis worden uitgevoerd
 •  Geen haast-klussen, maximale aandacht voor overledene en nabestaanden
 •  Simpel all-in tarief incl. reiskosten, verzorgen/kleden met familie, opbaren, nacontrole
 •  Geen standaard-recept: samenstelling vloeistoffen ter plekke na analyse
 •  Uitgebreide ervaring met het behandelen van kinderen
 •  Uitgebreide ervaring met gezichtsreconstructies (bijv. na ongeval)
 •  Uitgebreide ervaring met balsemen na obductie en ongevallen
 •  Zeer goede referenties

Na sinds 2010 voor Yarden te hebben gewerkt, zijn wij in de zomer van 2016 gestart als zelfstandig ondernemers. Ons werkgebied is in principe heel Brabant binnen een straal van zo’n 100 km rond Eindhoven, maar een uitstapje naar Utrecht, Gelderland en Limburg maken we graag. Wij hebben alle materialen voor verzorging bij ons, inclusief make-up en haarverzorging. In een thuissituatie hebben wij in principe alleen wat water uit de kraan nodig. Wij zijn in het bezit van een mobiele behandeltafel indien er thuis geen hoog-laag-bed of andere geschikte behandel-oppervlak aanwezig is.

Lees voor meer informatie over ons, over balsemen en over onze werkwijze in de artikelen op deze website. Hier vindt u een overzicht.

MBalm in de pers:

Na de dood vergaan we tot stof. Tenminste, bijna iedereen. De Egyptenaren ‘bewaarden’ hun lichaam duizenden jaren geleden al en ook de leden van ons vorstenhuis liggen er jaren na hun dood nog goed bij. De normale sterveling had tot een paar jaar geleden weinig te kiezen. Opbaren kon wel; dat betekende een plek op de koelplaat, nodig om het verval van het lichaam te vertragen.
Sinds 1 januari 2010 kan het in Nederland ook anders. Vanaf die datum mag een lichaam worden gebalsemd: thanatopraxie, met een moeilijk woord. „Niet zoals ons koningshuis, maar een lichte balseming. Dat betekent dat het lichaam voor een korte tijd wordt geconserveerd. De ontbinding wordt hooguit enkele weken vertraagd”, legt Martin Beek (54) uit.