door

Eerste van de maand.., nieuwe-slangen-dag!

Voor het balsemen van de overledene (lichte balseming / thanatopraxie) maken we gebruik van specialistische apparatuur voor de injectie en drainage van vloeistoffen. Dat deze apparatuur – inclusief de bijbehorende zaken als slangetjes, kabels en koffers – ten alle tijden schoon en netjes moet zijn spreekt voor zich, maar omdat we veel van onze behandelingen ook uitvoeren in een thuissituatie is het nóg belangrijker dat de materialen waar wij mee werken schoon en netjes zijn.

Dus.., het is weer de eerste van de maand en als de agenda het toelaat wordt het instrumentarium bij MBalm nog eens aan een kritische blik onderworpen en worden in elk geval alle gebruikte slangetjes vervangen. De balsemvloeistof bevat naast vele andere componenten ook een kleurstof, die zich na verloop van tijd afzet op de wand van de slangen. Hetzelfde geldt voor de slangetjes die worden gebruikt voor de afvoer van vloeistoffen uit het lichaam.

balsemen thanatopraxie apparatuur reinigingOnze apparatuur en werkwijze is volledig ingesteld op het uitvoeren van behandelingen in een thuissituatie, zodat de aanwezigheid van onze spullen (en wijzelf) zo min mogelijk opvallend, confronterend of belastend voor de familie is. Onze apparatuur is klein en stil en voorzien van een actief koolstof-filter tegen geurtjes en dampen. En de gebruikte slangetjes… die blinken en glimmen vandaag weer dat het een lieve lust is..! 🙂

 

Martin Beek
Thanatopracteur.